Het Zwarte Woud is gekend als 1 van de meest populaire vakantiegebieden in Duitsland.

In de winter transformeert dit uitgestrekte bosgebied zich tot een waar wintersportparadijs, wat de perfecte bestemming is voor een shortski, op amper 5-6u. rijden.

Skipistes van FeldBerg

De bekendste pistes van het Zwarte Woud liggen op en rond de Feldberg (met de hoogste berg van de regio). Hier kan je in totaal 55km aan pistes vinden (14 liften met 16 pistes).

Tussen de 14 liften zijn er naast de oudere sleepliften ook modernere zetelliften te vinden.
feldberg skigebied
Door de kleinere schaal tov. de grote alpen-gebieden zijn de prijzen er natuurlijk ook lager. Wij betaalden er zo 18€ voor 2 uur pistetoegang (een dagticket komt op 28€).

Je kan ook kiezen voor een puntenkaart, die afhankelijk van de gekozen lift een aantal punten van je kaart aftrekt.

In de verlengde weekends kan het zeer druk worden aan de vele liften (en op de parkings). Feldberg is dan ook een uitgelezen locatie voor een midweekje, waarbij de drukke weekenddagen worden ontlopen.

Adres: Liftverbund Feldberg
Kirchgasse 1
D – 79868 Feldberg

Ticketprijzen voor skipas:

Ticket Volwassene Kinderen
Dagticket 29€ 16-23€
2-dagentickets 56€ 30-43€
25-puntenkaart 11.5€ 8-10€

shortski feldberg

Overnachten?

Het leuke aan het skigebied rond de Feldberg zijn de authentieke overnachtingsmogelijkheden. Geen ongezellige megahotels, maar vele plaatselijke pensions en hotels rondom de Feldberg.

Extra tips


In de vele dorpen rond de Feldberg kan je verschillende kleinere “dorpspistes” vinden. Meestal niet meer dan een sleeplift, die door een familie wordt uitgebaat, maar waar men voor enkele euro’s reeds enkele uren sneeuwplezier kan hebben voor zowel groot als klein.

Ideaal om na een lange zomer er terug in te komen of kinderen of vrienden de eerste stappen te leren.

Een extra tip is om zeker ook eens bij de vele lokale wintersportwinkels te stoppen, daar de prijzen voor wintersportmateriaal gevoelig lager liggen, dan in de Benelux. Zelf ondervonden we een prijsverschil van 40% op de aangekochtte wintersportzaken.

Check ook zeker of je een goede reis verzekering hebt en in welke gevallen deze tussenkomt bij tegenslagen.